ΑΡΧΙΚΗ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΟ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Πρόγραμμα Enable

Το σχολείο συμμετέχει από το 2015 στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Enable – Ενδυναμώνω. (http://enable.eun.org/resources-greek). Το πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Justice) και υλοποιείται σε περισσότερα από 30 σχολεία σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Ελλάδα, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Κροατία) εστιάζοντας σε εφήβους 11-14 ετών. Στην Ελλάδα το Πρόγραμμα υλοποιείται από τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» (www.youth-life.gr) σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» (www.youth-health.gr)

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην πρόληψη του εκφοβισμού με ολιστικό τρόπο δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια δεξιοτήτων που σχετίζονται με την κοινωνικο-συναισθηματική μάθηση (ΚΣΜ) και την Υποστήριξη Συνομηλίκων.


Οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ τάξης έγραψαν τους στίχους του τραγουδιού με τίτλο

« Όμως εγώ για σένα είμαι εδώ» https://www.youtube.com/watch?v=pBM2hPMf1GE, το μετέφρασαν στα Αγγλικά https://www.youtube.com/watch?v=2NcKD4TUaKA και ζωγράφισαν εικόνες σχετικές με το τραγούδι. Η εκπαιδευτικός Μουσικής κυρία Νικολακάκη έγραψε τη μουσική και ηχογράφησε τα παιδιά.